Simone Goslinga

Als kind wilde ik al zuster worden, dat ben ik in hart en nieren. Tijdens het afstuderen voor mijn masteropleiding onderzocht ik de impact van reizen van en naar het ziekenhuis voor patiënten met therapieresistente spasticiteit. Wat bleek: de impact van zo’n reis is groot. Er bestaat een causaal verband tussen zorg op locatie en de perceptie van kwaliteit van leven. Met de ontwikkeling van Care4homecare hebben wij die zorg op locatie geregeld. Ik ben er trots op!

Medisch specialistische zorg op locatie

Care4homecare is een instelling voor medisch specialistische zorg op locatie. We leveren hoge complexe zorg. Doel is om minimaal dezelfde veilige zorg te bieden die het ziekenhuis biedt. Waarom dit nog weinig bekendheid heeft? Er is tot op heden geen vergoedingssysteem voor deze zorg op locatie. Samen met CZ zijn wij een innovatieproject gestart. Naar verwachting komt er in 2018 een regulier vergoedingssysteem voor deze nieuwe vorm van zorg.

Contact met patiënten

Ik heb veel contact met patiënten en diens mantelzorger. Patiënten hebben veel onzekerheden en twijfels. Als verpleegkundig specialist geef ik de uitleg die nodig is. Ik bouw een vertrouwensband op door goed te luisteren en vragen serieus te nemen. Onlangs maakte ik kennis met een chronisch zieke, jonge vrouw. Tijdens een intake zie je hoe kwetsbaar en beschadigd zo’n vrouw is door alles wat haar is overkomen. Door de wanhoop zou ze het liefst uit het leven stappen. Meer concreet: de eerste stappen voor een afspraak met een kliniek voor levensbeëindiging waren al gemaakt. Tijdens de behandeling door Care4homecare veranderde zij in een vrouw waarbij de kwaliteit van leven toenam en zij weer in de toekomst durfde te kijken. Dat is ontzettend waardevol. Het werk dat wij doen, doen we met elkaar. Bij Care4homecare werken we samen om de beste zorg op locatie te bereiken.