Reumazorg Flevoland vindt het een onmisbare dienstverlening voor patiënten om infusen aan huis te leveren

15-03-2019

Patiënten zijn enthousiast: ‘Wat is dit een geweldige service! Ik vond het eerst wel wat spannend, maar nu jullie de toediening hier thuis hebben gedaan zie ik dat het echt met dezelfde zorg en aandacht is als in het ziekenhuis. Geweldig. En ik verlies zelfs minder tijd op mijn werk, omdat ik het mee naar huis kan nemen en hier nu gewoon doorgewerkt heb.’

Sinds 1 maart 2019 opent Reumazorg Zuid West Nederland (RZWN) vestigingen in Urk, Emmeloord en Lelystad, onder de naam Reumazorg Flevoland. RZWN werkt samen met Care4homecare om infusen grotendeels vanuit thuis uit te voren. RZWN biedt deze oplossing om de continuïteit van zorg voor reumapatiënten in Flevoland te waarborgen. Het voorkomt dat patiënten met een chronische ziekte onnodig ver moeten gaan reizen. Patiënten worden op deze manier in hun vertrouwelijke thuisomgeving behandeld. Deze thuisbehandeling haalt de zorg écht dichtbij huis.  ​

Thuisbehandeling haalt zorg écht dichterbij
De zorgverleners van Care4homecare bezoekende patiënten thuis. Patiënten zijn enthousiast: ‘Wat is dit een geweldige service! Ik vond het eerst wel wat spannend, maar nu jullie de toediening hier thuis hebben gedaan zie ik dat het echt met dezelfde zorg en aandacht is als in het ziekenhuis. Geweldig. En ik verlies zelfs minder tijd op mijn werk, omdat ik het mee naar huis kan nemen en hier nu gewoon doorgewerkt heb.’ Hoe we dat doen? We zijn Care4homecare is een ambulante kliniek, ook wel het thuisziekenhuis genoemd, we zijn gespecialiseerd in het toedienen van medisch specialistische behandelingen op locatie. We verplaatsen zorg van het ziekenhuis naar de mensen thuis en zijn niet plaatsgebonden. De verpleegkundigen zijn hooggekwalificeerd en hebben veel ervaring om de behandeling op locatie uit te kunnen voeren. Deze behandeling thuis heeft dezelfde kwaliteit als in het ziekenhuis en er is een dubbele controle door een behandelend specialist via een veilige video-verbinding.
Reumazorg Flevoland vindt het een onmisbare dienstverlening voor patiënten om infusen aan huis te leveren. De belasting voor patiënten met een chronische aandoening is al enorm. Met ieder bezoek aan de polikliniek neemt deze belasting toe. Een behandeling in de vertrouwde thuisomgeving geeft meer vrijheid en rust voor de patiënt. 


Over RZWN
Reumazorg Zuid West Nederland (RZWN) is een specialistisch reumacentrum dat integrale reumatologische zorg biedt in Zeeland, West-Brabant en Zeist en sinds kort in Flevoland. RZWN levert excellente reumazorg in een kleinschalige en patiëntvriendelijke setting met de patiënt centraal in onze continue verbetercyclus van kwaliteit van zorg. Wij werken aan zorg van topniveau, daarom investeren wij in innovatieve manieren om meerwaarde te creëren voor onze patiënten.