Directeur en medisch specialist dr. Heinrich Moser

Ik werk als directeur en medisch specialist bij Care4homecare. We zijn een ambulante kliniek gespecialiseerd in pijn en spasticiteitsbehandeling. We verlenen zorg bij patiënten thuis of in zorginstellingen. Daarvoor werken we samen met andere zorgverleners in de implantatiecentra, revalidatiecentra en andere zorginstellingen zoals verzorgingstehuizen. Daarnaast voeren wetenschappelijk onderzoek uit.

Wanneer zien patiënten jou?

Als eerdere therapieën niet werkten voor een patiënt en de zorgverleners overwegen dat deze therapie een optie zou kunnen zijn, start het proces. Er is eerst een overleg tussen zorgverleners. Daar beoordelen we of een behandeling mogelijk is. Dit doen we door te kijken naar de ziektegeschiedenis, mogelijke eerdere operaties, de doelen van de patiënt en de mogelijke risico’s. Als we de behandeling passend vinden, volgt er een proefbehandeling. Een proef is een eenmalige dosering van de medicatie door een ruggenprik waarbij we kijken hoe het lichaam hierop reageert. Is de proef geslaagd? Dan gaan we verder en kan de pomp geplaatst worden.

Hoe gaat het plaatsen van een pomp?

De pomp geeft de medicatie direct in het vocht rond om het ruggenmerg af. Het plaatsen van de pomp gebeurt in een daarvoor gespecialiseerd centrum. Ik doe dat zelf in het Radboudumc. Na de plaatsing komen mijn collega's verpleegkundig specialisten bij de patiënten voor de zeer belangrijke chronische nazorg. Ze zijn de spin in het web voor de communicatie onder de zorgverleners. Als medisch specialist ben ik altijd bereikbaar voor overleg om de vaak complexe en altijd individuele zorgvragen mee te overleggen.

"Door de patiënten thuis te bezoeken en 24/7 bereikbaar zijn, zorgen we dat de behandeling minder beslag legt op iemands leven."

Hoe maakt Care4homecare het verschil?

De meeste patiënten hebben een aandoening waar zij voor altijd mee moeten leven. Ons doel is om hun levenskwaliteit, comfort en bewegingsmogelijkheden te optimaliseren. Neem als voorbeeld mensen met spasme. Een autorit naar het ziekenhuis of verandering van de omgeving kan het zenuwstelsel prikkelen, waardoor spasticiteit toeneemt. Door de patiënten thuis te bezoeken en 24/7 bereikbaar zijn, zorgen we dat de behandeling minder beslag legt op de patiënt en zijn of haar mantelzorgers.

Heb je onze ZorgGids al gezien?


© Mosadex Groep 2024
| Care4homecare op social media: