Care4homecare haalt opnieuw met vlag en wimpel het ZKN-keurmerk binnen

02-07-2021

“Zoals iedereen van ons mag verwachten, maar toch heel blij mee!”, vertelt directeur Myriam van Haften enthousiast. Op donderdag 1 juli 2021 ontving Care4homecare, na het behalen van de audit, opnieuw het ZKN-keurmerk. Daarmee is én blijft Care4homecare de enige ambulante kliniek in Nederland met het keurmerk. Het team en de organisatie voldoen hiermee aan zeer strenge kwaliteitseisen die nodig zijn om de complexe en medische zorg aan huis bij onze patiënten te blijven leveren.

I-compliance: “goed gestructureerd én georganiseerd”
Volgens Van Haften heeft het gebruik van I-compliance (onderdeel van Mosaquality) hier enorm bij geholpen. “Doordat wij als ambulante kliniek onderdeel zijn van Mosadex Groep hebben wij een groot voordeel bij het gebruik van allerlei handige en slimme tools. Met I-compliance bijvoorbeeld hebben we structureel kunnen aantonen dat we conform zijn aan de wet- en regelgeving. Ook lieten we zien dat onze documenten en bewijsvoering goed gestructureerd, georganiseerd en altijd up-to-date zijn. Dat laat ook zien hoe we als organisatie aan onszelf rapporteren en evalueren. Dat kon rekenen op een mooi compliment van de auditor.”

Aan de slag met een drietal aandachtspunten
Naast alle lovende feedback zijn er gelukkig ook een drietal aandachtspunten die onze organisatie naar een nog hoger niveau brengt. “Als organisatie hadden wij deze actiepunten al helder en hebben we deze al in werking gezet vóórdat de audit plaatsvond. Denk dan aan zaken als de criteria rondom opleidingen vaststellen, vastleggen en daar uitvoering aan geven. Maar ook het analyseren van klachten, opmerkingen en verbetervoorstellen op overkoepelend niveau. Zodat we zowel op patiëntniveau als hogerop verbetervoorstellen kunnen doorvoeren. En de laatste? Die is heel praktisch! Het oefenen van het ontruimingsplan van ons kantoorpand. Door corona is dit afgelopen jaar logischerwijs wat naar de achtergrond verschoven, omdat we nauwelijks op kantoor werkten. Maar komend jaar gaan we daar natuurlijk weer mee aan de slag.”

ZKN-keurmerk: gegarandeerd de beste medische zorg
Klinieken met een keurmerk van brancheorganisatie Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) garanderen de beste medische (na)zorg. Jaarlijks toetsen de onafhankelijke certificeringsinstanties Kiwa en LRQA (Lloyds) de klinieken. Naast de kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel, worden ook de behandeling, intake, veiligheid van apparatuur, infectiepreventie, wachttijden, nazorg en klanttevredenheid getoetst. Om een goed beeld hiervan te krijgen, sloot dit jaar de auditor aan bij een Medisch Inhoudelijk Overleg (MIO). Daarmee kon hij meekijken en -luisteren hoe Care4homecare de kwaliteit en veiligheid van patiënten waarborgt. Met veel positieve punten behaalde Care4homecare de audit. “Iets om weer heel trots op te zijn!”, aldus van Haften die spreekt namens het hele team dat zich dagelijks inzet voor alle patiënten.

Meer weten? Bekijk ons persoonlijke verhaal.
Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op LinkedIn.